Palvelut

Röntgen/ultraääni

Röntgen/ultraääni

Röntgenkuvantamista käytetään apuna etenkin ontumatutkimuksissa ja luuston sairauksia epäiltäessä. Myös sydän- ja hengitysteiden sairauksissa röntgenkuvauksilla saadaan tärkeää lisäinformaatiota. Sisätautipotilaiden tutkimuksissa röntgenkuvien avulla voidaan arvioida elinten kokoa, usein sisäelimistä kuitenkin saadaan enemmän tietoa ultraäänitutkimuksella. Ruuansulatuskanavan ongelmissa etenkin suoliston tukosten toteamiseen tarvitaan röntgenkuvantamista.

Röntgenlaitteella otamme myös jalostukseen liittyviä virallisia lonkka- ja kyynärnivelkuvia, sekä selkäkuvia. Kennelliiton suosituksena on että asiakas tilaa ja täyttää ennakkolähetteen Omakoira palvelun kautta jo ennen viralliseen tutkimukseen tuloa. Virallisten röntgenkuvausten (lonkka- kyynär ja selkä ) lisäksi meillä voidaan tehdä virallisia polvilumpioluksaatio ja sydänkuuntelulausuntoja.

Ultraäänilaitetta käytetään mm.sisätautipotilaiden elinten koon ja rakenteen arviointiin, virtsatietutkimuksiin. Uroksilla sen avulla saadaan näkyviin eturauhasongelmia ja nartuilla nähdään kohdun tulehdukselliset tilat. Ultraäänitutkimusta käytetään myös tiineyden arvioimiseen. Tiineys tutkimukset tehdään kun astutuksesta on kulunut 4 viikkoa.