Palvelut

Pehmytosakirurgia

Pehmytosakirurgia

Teemme kaikki yleisimmät pehmytosakirurgiset leikkaukset. Luuston leikkauksia ja vaativimpia pehmytosakirurgisia toimenpiteitä tarvitsevat potilaat ohjaamme näitä toimenpiteitä tekeville eläinlääkäriasemille.

Leikkaukseen tulevan potilaan tulisi olla paastolla ennen leikkaukseen tuloa noin 8 tuntia, se ei saisi saisi juoda vettä 2 tuntiin ennen nukutusta. Jos leikkaukseen tuleva koira on hyvin likainen kannattaa se pestä leikkausta edeltävänä päivänä.

Jos vanhempi eläin vaatii leikkaushoitoa tai se joudutaan muista syistä nukuttamaan, on suositeltavaa ensin tarkistaa verinäyte. Vanhemmilla eläimillä maksan ja munuaisten toiminta saattaa olla häiriintynyt. Jos tämä tiedetään ennen nukutusta, voidaan lääkeaineiden valinnalla ja annoksia pienentämällä lisätä toimenpiteen turvallisuutta huomattavasti.

Leikkauksesta heräävä potilas on usein tokkurainen ja saattaa käyttäytyä epänormaalisti. Leikkauksen jälkeen olisi hyvä että potilasta ei kotona jätettäisi yksin. Leikkauksen aikana saattaa potilaan lämpötila laskea, heräämisvaiheessa on tärkeää että potilas pidetään lämpimänä.