Palvelut

Laserhoito (Photobiomodulaatio)

Laserhoito (Photobiomodulaatio)

Käytössämme on luokan 4 laserlaite Companion CTX.

Laser kiihdyttää solujen aineenvaihduntaa, hapen saantia ja energiantuotantoa, nopeuttaa verenkiertoa ja vilkastuttaa lymfakiertoa. Näin ollen se nopeuttaa haavojen paranemista, vähentää tulehdusta ja pienentää turvotusta. Se toimii kipua lieventävästi. Se myös vähentää arpikudoksen muodostumista.

Laser sopii lähes kaikille, vain syöpäpotilaita ja tiineenä olevaa potilasta laserilla ei voi hoitaa. Laser voidaan yhdistää muihin hoitomuotoihin kuten fysioterapiaan, hierontaan tai akupunktioon. Hoito kestää hoitoalueen koosta ja lukumäärästä riippuen 2-10 minuuttia. Jo 1 hoitokerta voi auttaa, mutta usein parempi hoitovaste saadaan kun hoitoja annetaan useita esim. 3 viikon aikana. Laserhoito ei satu, se voi tuntua pienenä lämpönä alueella. Yleensä hoitokokemus on potilaalle miellyttävä.

Tuki- ja liikuntaelinvaivat

Käytämme laseria paljon tuki- ja liikuntaelinvaivojen hoitoon. Lihaspasmit ja jäykkyys helpottavat, niska ja selkäkivut rauhoittuvat. Myös jännetulehdus ja nivelsiderevähtymä potilaat hyötyvät laserista. Samalla Laser vähentää kipua.

Haavat

Laser toimii hyvin myös pahojen haavojen hoidossa. Se nopeuttaa huomattavasti pahojen avohaavojen paranemista. Lisäksi se nopeuttaa tulehduksen parantumista myös pahasti tulehtuneissa haavoissa.