Palvelut

Laboratoriopalvelut

Laboratoriopalvelut

Vastaanotollamme on verinäytetutkimuksia varten laboratoriolaitteita: Procyte kuivakemia-analysaattori ja Laser Cyte, pvk -laite. PVK eli pieni verenkuva antaa paljon merkityksellistä tietoa punasoluarvoista ja valkosoluista, sekä verihiutaleista. Kuivakemia-analysaattorilla saamme tietoa sisäelinten toimintaa kuvaavista määrityksistä. Saamme mitattua myös CRP:n (tulehdusta mittaava) ja tyroksiinin (klipirauhashormooni). Tulokset tulevat nopeasti, 10-15 minuutin kuluessa.

Verinäytetutkimuksissa on tärkeää että potilas on ollut paastolla 6-8 tuntia. Joidenkin sairauksien kontrolleissa on huomioitava kuinka kauan aikaa on lääkkeen otosta. Nämä asiat on hyvä varmistaa aikaa varatessa.

Virtsanäytetutkimukset tulisi tehdä melko pian virtsanäytteen oton jälkeen. Virtsanäyte voidaan ottaa kotona mutta silloin se olisi hyvä saada tutkittavaksi mahdollisimman nopeasti, vähintään 4 tunnin kuluessa näytteen otosta. Tämän aikaa näyte on hyvä säilyttää viileässä. Näyte voidaan ottaa myös vastaanotolla ns. punktoimalla. Tällöin virtsarakon pitäisi olla melko täysi. Jos näyte on tarkoitus ottaa vastaanotolla, tulee pyrkiä estämään ettei lemmikki virtsaa juuri ennen vastaanotolle tuloa.

pentu